Trapmatjes (ook wel trapmaantjes genoemd) zijn halve maantjes die je op een niet-gestoffeeerde trap vastmaakt. Je doet dit omdat je het mooi vindt, maar ook om het geluid dat je maakt als je de trap oploopt, wat te dempen.

 

Het kan namelijk irritant zijn voor je naaste buren of buren die onder je wonen, wanneer je op een kale houten trap telkens heen en weer loopt. Een trapmatje erop en een heleboel narigheid kan worden voorkomen. Het ziet er bovendien ook nog ‘ns leuk uit, zo’n  trapmatje op je trap. Vooral als de trap in de kamer valt, kijk je er vaak op. Een frisse kleur geeft de trap dan een mooie uitstraling. Of je maakt er echt een blikvanger van door verschillende kleuren te gebruiken.

 

Trapmatjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren: beige, bruinzwart, grijs, rood, blauw, paars, en in naturel. De stof van trapmatjes varieert; ook hierin is voldoende keuze; Je kunt kiezen uit sisal trapmatjes of van bamboe, rubber trapmatjes, aluminium trapmatjes of (synthetische) tapijtstof. Ook kan een trapmatje in een bepaald patroon zijn uitgevoerd. Door deze enorme keuze kun je de kleur van je trap precies aanpassen aan jouw woonstijl!

 

Trapmatjes zijn heel simpel zelf aan te brengen. Meestal worden ze geplakt (zelfklevend), aluminium trapmatjes echter worden geschroefd. Maar ook dit is eenvoudig zelf te doen