Trappen en kinderen zijn vaak geen goede combinatie. Kinderen zijn soms onvoorspelbaar en kunnen spontaan de trap op rennen. Vooral houten traptreden kunnen snel glad en onveilig worden. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om uw trap veilig te maken voor kinderen.

Verlicht uw trap

In het donker kan de trap gevaarlijk zijn voor uw kind. Zonder verlichting kan er makkelijk een trede gemist worden. Een goed verlichte hal is een eerste stap voor het creëren van veiligheid. Een andere manier is de trap zelf verlichten. Dit kan door middel van een dunne LED-strip. Dit zijn zuinige strips die ’s nachts kunnen blijven branden. Plaats de LED-strips ongeveer een centimeter van het einde van de trede. Zo vallen de uiteinden van de trap extra op en wordt een misstap minder snel gemaakt.

Leuning voor u en voor uw kind

Het klinkt vreemd, maar het werkt echt! Een extra leuning onder de standaard leuning geeft kinderen extra houvast. De standaard leuning hangt meestal net te hoog voor de kinderen: hierdoor is de leuning onbruikbaar voor hen. Buiten de extra veiligheid kan het ook voor een leuke uitstraling zorgen. Kies bijvoorbeeld voor een parallelle leuningen die strak naar boven lopen. Of creëer een speels effect door voor een rechte leuning met daaronder een hoekige leuning te kiezen.

Een nieuwe verflaag

Om een versleten trap bij te werken, wordt soms gekozen voor een nieuwe antislip verflaag. Hierdoor komt de grip terug wanneer de trap op blote voeten wordt betreden. Toch blijven de treden voor kinderen te glad. Een wedstrijdje traplopen op sokken kan voor uw kind wel eens verkeerd aflopen. Wanneer de trap alleen geverfd wordt met antislip verf, zal u als ouder extra op moeten letten.

Maak gebruik van antislip trapmatten

Een extra veilige manier valpartijen te voorkomen, is het plaatsen van antislip trapmatten. Trapmatten zijn heel makkelijk zelf te plaatsen. Antislip trapmatten worden over de huidige traptreden geplakt. Vooral bij geschilderde trappen is het plaatsen van een trapmat de beste keuze. De trapmatten zorgen voor extra antislip en beschermen uw trap tegen verdere slijtage. Trapbekleding zorgt ook voor het verfraaien van uw trap naar eigen smaak. Wilt u dat de trap een veilige omgeving voor u en uw kind wordt? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment op: "http://www.trapmatten-online.nl/alle-trapmatten.html.

 

Onze veiligste keuze voor uw kind:

 

Rubber trapmat GUMMI