Trapmatten

Trapmatten zijn decoratieve matten die op de treden van een trap worden geplaatst om verschillende doelen te dienen. In de eerste plaats beschermen ze de trap tegen slijtage en beschadiging door schoenen of andere voorwerpen die erop kunnen vallen. Daarnaast kunnen trapmatten helpen om uitglijden op de trap te voorkomen door meer grip te bieden op de treden.

 • Gratis verzending vanaf € 30.-
 • Goedkope trapmatten al v.a. € 1,39
 • Veilig betalen via o.a. Riverty

Ons assortiment trapmatten

Resultaat 1–40 van de 133 resultaten wordt getoond

Trapmatten
Trapmatten zijn decoratieve matten die op de treden van een trap worden geplaatst om verschillende doelen te dienen. In de eerste plaats beschermen ze de trap tegen slijtage en beschadiging door schoenen of andere voorwerpen die erop kunnen vallen. Daarnaast kunnen trapmatten helpen om uitglijden op de trap te voorkomen door meer grip te bieden op de treden.

Trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber, sisal, nylon en tapijt. Ook zijn trapmatten verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs, zodat ze kunnen worden aangepast aan de stijl van jouw huis. Het is belangrijk om de juiste maat trapmatten te kiezen, zodat ze goed passen op de treden en niet wegglijden of losraken tijdens het gebruik.

Wat zijn de voordelen van Trapmatten
Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van trapmatten op de treden van een trap, waaronder:

 1. Veiligheid: Trapmatten kunnen helpen om uitglijden en vallen op de trap te voorkomen door meer grip te bieden op de treden. Dit is vooral belangrijk voor kinderen en ouderen, die een groter risico hebben op valpartijen.
 2. Duurzaamheid: Trapmatten beschermen de trap tegen slijtage en beschadiging door schoenen, huisdieren of andere voorwerpen die erop kunnen vallen. Dit kan de levensduur van de trap verlengen en de kosten van reparaties of vervangingen verminderen.
 3. Geluidsisolatie: Trapmatten kunnen ook helpen om het geluid van voetstappen op de trap te verminderen, wat vooral nuttig is in huizen met meerdere verdiepingen of appartementen.
 4. Decoratie: Trapmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, ontwerpen en materialen, waardoor ze een decoratief element aan de trap kunnen toevoegen en de stijl van uw huis kunnen verbeteren.

Over het algemeen zijn trapmatten een praktische en decoratieve toevoeging aan een huis die de veiligheid, duurzaamheid, geluidsisolatie en uitstraling van een trap kunnen verbeteren tegen relatief gezien lage kosten in vergelijking met een volledige traprenovatie.

Hoe moet je trapmatten monteren?
De manier waarop trapmatten worden bevestigd, hangt af van het type trapmat dat je hebt gekozen. Hieronder vindt je enkele veelvoorkomende methoden:

 1. Lijm: Sommige trapmatten worden geleverd met een plaklaag aan de onderkant, waardoor ze direct op de trap kunnen worden bevestigd. Zorg ervoor dat de treden van de trap schoon en droog zijn voordat u de trapmatten aanbrengt om een goede hechting te garanderen.
 2. Dubbelzijdig tape: Een andere manier om trapmatten te bevestigen is door middel van dubbelzijdig tape. Haal het tape aan op de onderkant van de trapmat los en plak het vervolgens op de trede van de trap.
 3. Schroeven: Als de trapmatten geen tape hebben, dit zijn enkel de aluminium trapmatten. Dan worden ze bevestigd met schroeven. Boor eerst gaten in de trap waar de schroeven komen en plaats vervolgens de trapmat op de trede van de trap. Schroef de trapmat vast door de gaten die u hebt geboord.

Het is belangrijk om de bevestigingsmethode te kiezen die hoort bij de trapmatten die je hebt aangeschaft. Zorg er ook voor dat de je de trapmatten stevig aandrukt om te voorkomen dat ze tijdens het gebruik verschuiven of losraken.

Trapmatten reinigen
De manier waarop je trapmatten schoonmaakt, hangt af van het materiaal waarvan de trapmatten zijn gemaakt. Hieronder vindt u enkele algemene richtlijnen voor het reinigen van trapmatten:

 1. Stofzuigen: Regelmatig stofzuigen is de beste manier om stof en vuil van de trapmatten te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een bekledingshulpstuk om de trapmatten voorzichtig te reinigen.
 2. Vlekken verwijderen: Als er vlekken op de trapmatten zitten, verwijder deze dan zo snel mogelijk met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve chemicaliën, bleekmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze de kleur en textuur van de trapmatten kunnen beschadigen.
 3. Reinigen met een tapijtreiniger: Als de trapmatten diep gereinigd moeten worden, kan een tapijtreiniger worden gebruikt. Volg de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de trapmat volledig droog is voordat je deze weer gebruikt.

Het is belangrijk om de juiste reinigingsmethode te kiezen op basis van het materiaal van de trapmatten om beschadiging of verkleuring te voorkomen.

Trapmatten kopen bij Trapmatten-online.
Als je de juiste trapmatten hebt gekozen, bestel ze dan vandaag nog bij Trapmatten-online. We leveren ze binnen twee werkdagen bij jou thuis. Helaas passen de trapmatten niet door de brievenbus, dus het is wel handig om te zorgen dat er iemand thuis is. En bestel je voor € 30,- of meer, dan sturen we ze ook nog eens kosteloos naar je op. Blijken de trapmatten toch niet helemaal lekker te passen, dan kun je ze gerust bij ons retourneren. Als je dit binnen 30 dagen na aankoop doet en ze zijn ongebruikt en in originele staat, krijg je gewoon je geld weer terug. Bij trapmatten-online vind je het grootste assortiment trapmatten, zo heb je de keuze uit sisal, rubber, aluminium of stoffen trapmatten.

X