•  06-85750203
  • Gratis verzending van trapmatten vanaf € 30,-
  • Vaak binnen 24 uur verstuurd
0

Mini cart

U hebt niets in uw winkelwagen.

Trapmatten aanbrengen

Trapmatten plaatsen

Trapmatten monteren is kinderlijk eenvoudig: standaard leveren we trapmatten inclusief GRATIS dubbelzijdig tape of schroeven. Daardoor hoeft u de trapmatten alleen maar op de juiste plek te leggen en de trapmatten te lijmen met het meegeleverde tape. Lees voordat u begint met het lijmen van de trapmatten eerst het stappenplan.

Dubbelzijdig tape: stoffen, sisal, velours en rubberen trapmatten
Schroeven: aluminium trapmatten

Welke trapmat maat heb ik nodig?

Grote trapmatten van 25 x 65 cm zijn uitsluitend geschikt voor rechte trappen. Dit formaat trapmat past niet op een trap waarin een bocht of kromming zit. Bij twijfel adviseert Trapmatten Online altijd de kleine maten trapmatten te bestellen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bekijk ook onze veelgestelde vragen
trapmatten-online.nl - productafmetingen

Hoe moet ik trapmatten lijmen?

U heeft bij het monteren van stoffen trapmatten helemaal geen gereedschap nodig door het dubbelzijdige tape dat is meegeleverd. Voor trapbekleding in de vorm van stoffen trapmatten van tapijtstof of natuurtapijt zoals sisal vindt u hieronder de juiste werkwijze.

trapmatten-online.nlSTAP 1: Bepaal de looplijn van de trap

Bepaal eerst de looplijn van de trap; Om dit te bepalen loopt u een aantal keren van beneden naar boven en weer terug, met uw hand op de trapleuning. De denkbeeldige lijn waar u loopt, bepaalt waar het midden van de trapmaantjes zal komen te liggen.

Bij een rechte trap is dit niet zo moeilijk. Bij draaiende trap zult u opmerken dat u in de bochten op het breedste gedeelte van de trap loopt en juist niet in het midden.


trapmatten-online.nlSTAP 2: leg de trapmat op de juiste plek

Daar, waar u uw voet neerzet tijdens het belopen van de trap, legt u een traptrede. Dit doet u trede voor trede, tot alle trapmatten neergelegd zijn. Als ze in een vloeiende lijn liggen en u tevreden bent over de plaats, kunt u ze definitief vastplakken. Stap 3 Trapmatten vastplakken is heel gemakkelijk door het meegeleverde dubbelzijdig tape. U hoeft slechts 1 potloodstreepje te zetten op de plek waar de nieuwe traptrede komt te liggen en drukt de traptrede daarna goed aan zodat deze niet meer kan verschuiven. Doe dit trede voor trede en voilà…. een prachtig beklede en goed beschermde trap!
Daar, waar u uw voet neerzet tijdens het belopen van de trap, legt u een trapmaantje. Dit doet u trede voor trede, tot alle trapmatten neergelegd zijn. Als ze in een vloeiende lijn liggen en u tevreden bent over de plaats, kunt u ze definitief vastplakken.


trapmatten-online.nl STAP 3: plak de trapmatten vast met dubbelzijdig tape

Traptreden of trapmatten vastplakken is heel gemakkelijk door het meegeleverde dubbelzijdig tape. U hoeft slechts 1 potloodstreepje te zetten op de plek waar het nieuwe trapmaantje komt te liggen en drukt het daarna goed aan zodat deze niet meer kan verschuiven. Doe dit trede voor trede en voilà…. een prachtig beklede en goed beschermde trap!

Tip: leg na het lijmen een paar dikke boeken op de trapmatten en laat ze een paar uur liggen zodat de trapmatten nóg beter aan de trap hechten.

Trapmatten lijm verwijderen

Regelmatig krijgen we de vraag of het eenvoudig is om het tape te verwijderen nadat de trapmatten zijn geplaatst. Daarom lichten we hier uit hoe u trapmatten verwijdert en op welke manier u de achtergebleven lijmresten het beste kunt weghalen.

Wij leveren speciaal ontwikkelde weefseltape mee, die weinig lijmresten achterlaat en eenvoudig te verwijderen is. Verwijder de trapmat door hem aan de zijkanten voorzichtig omhoog te duwen. Op deze manier laat de trapmat vanzelf los. Eventuele achtergebleven lijm- en taperesten zijn makkelijk te verwijderen.  

Let op: wanneer u de trapmat lostrekt, zal de tape niet meer voldoende aan de trap kunnen hechten. Met nieuwe trapmattentape is het wel mogelijk om de trapmat opnieuw aan te brengen.

Zijn de trapmatten niet gemonteerd met onze bijgeleverde tape? Wanneer er gebruik is gemaakt van een sterk hechtende lijm of tape, raden we aan om de lijm warm te maken door de trapmat met een strijkijzer warm te maken. Op deze manier wordt de lijm zachter waardoor deze eenvoudiger te verwijderen is.

Trapbekleding tips - Trapmatten monteren 

Help, mijn trapmatten laten los. Wat nu?

Het dubbelzijdige tape is speciaal ontwikkeld voor het lijmen van trapmatten en zorgt ervoor dat de trapmatten stevig vastzitten. Mocht het toch gebeuren dat de trapmatten los gaan zitten, dan kunt u ervoor kiezen om de trapmatten vast te lijmen met een polymeer lijm.

Trapmatten monteren op een draaitrap 

Als u trapmatten wilt aanbrengen op een draaitrap, raden we af om te kiezen voor een grote trapmat van 25 x 65 cm aanwezig deze trapmatten er niet mooi uitzien op een draaitrap of niet goed passen. U monteert trapmatten op een draaitrap hetzelfde als rechte trappen.

Aluminium trapmatten aanbrengen

Bij de aluminium trapmatten krijgt u schroeven meegeleverd. Aan de randen van de trapmat zitten vier gaten waar u de schroeven in boort. U brengt aluminium trapmatten als volgt aan:

  1. Bepaal de looplijn door de trap meerdere keren op en af te lopen. Let goed op waar u uw voeten plaatst.
  2. Leg vervolgens een trapmat op de plek waar u uw voet plaatst.
  3. Bevestig de aluminium trapmat door de schroeven door de gaten in de trapmat te boren.
  4. Geniet van uw prachtig beklede trap!

Vind snel de juiste trapmatten voor uw trap: 

Bezig met laden...