0

Mini cart

U hebt niets in uw winkelwagen.

Trapmatten aanbrengen

Trapmatten aanbrengen

Bestel de juiste trapmat maat

Grote trapmatten van 25 x 65 cm zijn uitsluitend geschikt voor rechte trappen. Dit formaat trapmat past niet op een trap waarin een bocht of kromming zit. Bij twijfel adviseert Trapmatten Online altijd de kleine maten trapmatten te bestellen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bekijk ook onze veelgestelde vragen.

Hoe moet ik trapmatten plaatsen?

Voor trapbekleding in de vorm van stoffen trapmatten van tapijtstof of natuurtapijt zoals sisal vindt u hieronder de juiste werkwijze.

 

trapmatten-online.nl STAP 1: Bepaal de looplijn van de trap


Bepaal eerst de looplijn van de trap; Om dit te bepalen loopt u een aantal keren van beneden naar boven en weer terug, met uw hand op de trapleuning. De denkbeeldige lijn waar u loopt, bepaalt waar het midden van de trapmaantjes zal komen te liggen.

Bij een rechte trap is dit niet zo moeilijk. Bij draaiende trap zult u opmerken dat u in de bochten op het breedste gedeelte van de trap loopt en juist niet in het midden.

trapmatten-online.nl STAP 2: leg de trapmat op de juiste plek

Daar, waar u uw voet neerzet tijdens het belopen van de trap, legt u een traptrede. Dit doet u trede voor trede, tot alle trapmatten neergelegd zijn. Als ze in een vloeiende lijn liggen en u tevreden bent over de plaats, kunt u ze definitief vastplakken.
Stap 3
Trapmatten vastplakken is heel gemakkelijk door het meegeleverde dubbelzijdig tape. U hoeft slechts 1 potloodstreepje te zetten op de plek waar de nieuwe traptrede komt te liggen en drukt de traptrede daarna goed aan zodat deze niet meer kan verschuiven.
Doe dit trede voor trede en voilà…. een prachtig beklede en goed beschermde trap!

Daar, waar u uw voet neerzet tijdens het belopen van de trap, legt u een trapmaantje. Dit doet u trede voor trede, tot alle trapmatten neergelegd zijn. Als ze in een vloeiende lijn liggen en u tevreden bent over de plaats, kunt u ze definitief vastplakken.


trapmatten-online.nl STAP 3: plak de trapmatten vast met dubbelzijdig tape
 
Traptreden of trapmatten vastplakken is heel gemakkelijk door het meegeleverde dubbelzijdig tape. U hoeft slechts 1 potloodstreepje te zetten op de plek waar het nieuwe trapmaantje komt te liggen en drukt het daarna goed aan zodat deze niet meer kan verschuiven. Doe dit trede voor trede en voilà…. een prachtig beklede en goed beschermde trap!
 
 

Vind snel de juiste trapmatten voor uw trap: 

Trapbekleding tips - Trapmatten monteren

Kies de juiste afmetingen

1. Bestel de juiste trapmat maat


trapmatten-online.nl - productafmetingen

Grote trapmatten van 25 x 65 cm zijn uitsluitend geschikt voor rechte trappen. Dit formaat trapmat past niet op een trap waarin een bocht of kromming zit. Bij twijfel adviseert Trapmatten Online altijd de kleine maten trapmatten te bestellen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan!


Bekijkt u a.u.b. ook onze pagina VEELGESTELDE VRAGEN.

Komt u er toch niet uit?
Mail ons uw vraag, wij geven u snel een antwoord op maat.

 

Bezig met laden...